Windows 11’in 32 bit sürümü var mı ?
Windows 11 32 bit desteği yoktur, ancak uyumlu bir 64 bit CPU işlemcisinde 4 GB RAM ve 2 veya daha fazla çekirdeğe sahip 1 GHz veya daha hızlı bir işlemci gerektirir. Neden?
Windows 11’in 32 bit sistemleri destekleyip desteklemediğini merak ediyorsanız, yalnız değilsiniz. Birçok kullanıcı bu soruyu farklı bir şekilde soruyor.
Peki, Windows 11’in32 bit sisteme yüklenebilecek herhangi bir sürümü (özel) var mı?
Hayır. Windows 11’in 32 bit desteği yoktur. Windows 11 için en az 4 GB RAM, TPM 2.0 gerekir ve 32 bit sürümü yoktur. Bu, Windows 11’in çok eski olan ve varsayılan olarak yalnızca 32 bit sürümü yüklü olan birçok bilgisayarda çalışmadığı anlamına gelir.
Windows 11 işletim sisteminin rastgele minimum gereksinimleri, 32 bit sistemler de dahil olmak üzere çoğu eski bilgisayarı desteklemediği anlamına gelir.
Öyleyse, dalış yapalım ve soruyu cevaplayalım, Windows 11 32 bit sistemleri destekliyor mu?Windows 11 ve daha birçok işletim sistemi için windows ürünlerimize bakabilirsiniz.
Windows 11 için minimum sistem gereksinimleri, mükemmel bir kullanıcı deneyiminin üç ilkesine odaklanır:
- Güvenilirlik
- Güvenlik
- Uyumluluk
Windows 11’i yüklemek veya Windows 11’e yükseltmek için cihazların aşağıdaki minimum sistem veya donanım gereksinimlerini karşılaması gerekir:
- İşlemci:1 gigahertz (GHz) veya daha hızlı, uyumlu bir 64 bit CPU işlemci veya çip (SoC) üzerinde sistem üzerinde 2 veya daha fazla çekirdek.
- RAM:4 gigabayt (GB) veya üstü.
- Depolama:Windows 11’i yüklemek için 64 GB* veya daha büyük kullanılabilir depolama alanı. Güncelleştirmeleri indirmek ve belirli özellikleri etkinleştirmek için ek depolama alanı gerekebilir.
- Grafik kartı:WDDM 2.0 sürücüsüyle DirectX 12 veya üstü ile uyumludur.
- Sistem firmware: UEFI, Güvenli Önyükleme özellikli.
- TPM:TPM 2.0 [Güvenilir Platform Modülü (TPM) sürüm 2.0.]
- Ekran: Yüksek çözünürlüklü (720p) ekran, 9″ veya daha büyük monitör, renk kanalı başına 8 bit.
- İnternet bağlantısı:Güncelleştirmeler, karşıdan yükleme ve bazı özellikleri kullanmak için İnternet bağlantısı gerekir.
- Microsoft hesabı. Windows 11 Home, cihaz kurulumunu ilk kullanımda tamamlamak için İnternet bağlantısı ve Microsoft Hesabı gerektirir.
Bu Windows 11 sistem gereksinimlerini aşağıda ayrıntılı olarak tartışalım.
İşlemci/CPU’lar: İki veya daha fazla çekirdeğe sahip 1 gigahertz (GHz) veya daha hızlı
Windows 11, 2 veya daha fazla çekirdeğe sahip 1GHz veya daha hızlı bir işlemci hızı gerektirir. Bir PC’deki işlemci, Windows 11’i çalıştırmak için önemli bir belirleyici faktördür. Ancak yükseltilebilir bir bileşen olarak kabul edilmez.
Çip üzerinde uyumlu bir 64 bit işlemci veya sistem (SoC)
Windows 11, yükleme için 64 bit işlemciveya desteklenen bir cihaz gerektirir. Yeni işletim sistemi, Microsoft’un 32 bit sürümüne sahip olmayan ilk işletim sistemidir. Bu nedenle, cihazınızın Windows 11’i kabul etmek için önce 64 bit sistemi desteklemesi gerekir. Ancak bu, 32 bit programların artık desteklenmediği anlamına gelmez, çünkü Windows 11’in bugün hala kullanılan tüm x86 programları için bir uyumluluk katmanı vardır. Ancak bu,Windows 11’i yalnızca 32 bit PC’nize yükleyemeyeceğiniz anlamına gelir.
RAM: 4 GB veya daha büyük
Windows 11’in çalışması için 4 GB veya daha büyük bir RAM gerekir. Bilgisayarınızda 4 GB’den az bellek varsa Windows 11 çalışmaz. Windows 11 sistem gereksinimlerine uyacak ek RAM seçenekleri ekleyerek RAM’inizi yükseltebilirsiniz. Bunu yapmadan önce, bilgisayarınıza en uygun RAM’leri bulmak için bilgisayar üreticinizin web sitesine veya bir satıcıya başvurabilirsiniz.
Depolama: 64 GB* veya daha büyük kullanılabilir depolama alanı
Windows 11, kurulum ve işlev için 64 GB depolama alanı (SSD veya HDD) gerektirir. Bilgisayarınızda yeterince büyük bir depolama sürücüsü yoksa, bazen sürücüyü yükseltmek için seçenekler vardır. Windows 11 için minimum gereksinimlere özgü depolama seçenekleri olup olmadığını görmek için bilgisayar üreticinizin web sitesine veya bir satıcıya başvurabilirsiniz.
Bunu okuyun32 bit sistem ile 64 bit sistem arasındaki fark nedir? farklılıklarını bilmek.
Sistem Ürün Yazılımı: UEFI, Güvenli Önyükleme özellikli
Windows 11, UEFI (Birleşik Genişletilebilir Bellenim Arabirimi), PC BIOS’unun modern bir sürümünü ve Güvenli Önyükleme özellikli sistem üretici yazılımını gerektirir. Cihazınızın, gelişmiş güvenlik özelliğine sahip Güvenli Önyükleme de dahil olmak üzere minimum sistem üretici yazılımı gereksinimlerini karşılaması gerekir. Eksiksebunu etkinleştirmek için bu adımları kullanın. Güvenli Önyükleme’nin yalnızca Windows ayarlarında UEFI ile etkinleştirilebileceğini unutmayın.
TPM 2.0 destekli cihaz
TPM 2.0, birçok kişiyi habersiz yakalayan, ancak Windows ve veri güvenliği için gerekli olan benzersiz bir Windows 11 sistem gereksinimidir. Cihazınızda TPM 2.0 yoksa veya TPM 2.0 kullanılmıyorsa Windows, ilgili güvenlik riskleri nedeniyle Windows 11’in yüklenmesini önermez. Windows 11’in TPM 2.0’ı neden gerektirdiğinin yanıtını burada bulabilirsiniz. TPM 2.0, güvenlikle ilgili özellikler için önemli bir yapı taşı olarak Windows 11’i çalıştırmak için gereklidir. Ancak bu makalede ele aldığımız daha fazlası var.
Yükseltme için Windows Sürümü: Windows 10 Sürüm 2004 veya üzeri
Bir güvenlik gereksinimi olarak, cihazınızın Windows Update aracılığıyla Windows 11’e yükseltmek için Windows 10, sürüm 2004 veya üstünü çalıştırıyor olması gerekir. Ücretsiz güncelleştirmeler, Windows Update aracılığıyla Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik bölümünden edinilebilir. Aksi takdirde, yeni kurulum gibi diğer yollarla Windows 11’e yükseltmeniz gerekecektir.
Windows 11’in Neden 32 Bit Desteği Yok – Windows 11 yalnızca 64 Bit Desteğini Destekliyor?
Windows 11 32 bit uygulamaları destekliyor mu? Hayır.
Microsoft’un Windows 11 işletim sistemi yalnızca 64 bit desteklenir. Bu, yalnızca 64 bit işlemcili bilgisayarların Windows 11’i çalıştırabileceği anlamına gelir. Ayrıca, 32 bit Windows 11 kullanılamadığından, 32 bit Windows 10 çalıştıran bilgisayar kullanıcıları doğrudan Windows 11’e yükseltme yapamaz. Neden?
Bunun birçok nedeni var. Ancak bunlardan biri, TPM 11 gereksinimi de dahil olmak üzere Microsoft’un yeni Windows 2.0 minimum sistem gereksinimlerine bağlanabilir. Bu ikisi iki şeyle ilgilidir: performans ve güvenlik.
Windows 11, Windows 10’dan daha iyi performans ve güvenliğe sahiptir. Bilgisayar performansını önemsiyorsanız Windows 11 harikadır. Genel olarak, performans avantajları, yeni işletim sisteminin belleği (4GB veya daha fazla) ve 64 bit işlemci uyumluluğu ile desteklenen Görev Yöneticisi’ndeki sistem işlemlerini nasıl ele aldığına bağlıdır.
Windows 11’in 64 bit sürümünü yüklemek için Windows’un 64 bit sürümünü çalıştırabilen bir CPU’ya ihtiyacınız vardır. 64 bit işletim sisteminin avantajları, bilgisayarınızda genellikle 4 GB RAM veya daha büyük bir RAM olduğunda daha belirgindir. 64 bit işletim sistemi, büyük miktarda belleği 32 bit işletim sisteminden daha verimli bir şekilde işleyebilir. Bu, 64 bit sistemi aynı anda birkaç program çalıştırırken ve aralarında sık sık geçiş yaparken daha duyarlı hale getirir.
Bu nedenle, Windows 11 yalnızca 64 bit işletim sistemlerini desteklediğinden, Windows 11’de farklı sanal masaüstleri oluşturmayı ve bunlar arasında geçiş yapmayı Windows 10’dan daha kolay bulacaksınız. Genellikle, Windows 11 sanal masaüstlerini Mac’tekine benzer bir şekilde ayarlamanıza olanak tanır.
Bilgisayarımın Windows’un 32 bit sürümünü mü yoksa 64 bit sürümünü mü çalıştırdığını nasıl anlayabilirim?
Sisteminizin Windows 10’da Windows’un 32 bit sürümünü mü yoksa 64 bit sürümünü mü çalıştırdığını kontrol etmek için aşağıdakileri yapın:
Ayarlar hakkında öğesini açın. Başlangıç düğmesini, ardından Ayarlar > Sistem > Hakkında’yı seçin.
Se sistem tipi. Sağ tarafta, Cihaz özellikleri altında, Sistem türü bölümüne bakın.
Windows 11 64 bit üzerine 32 bit programlar yükleyebilir miyim?
Evet. Windows 11, yalnızca 64 bit sürümünde mevcut olmasına rağmen, 32 bit veya x86 uygulamalarını destekler. Bu nedenle, Windows 11 hem 32 bit hem de 64 bit programları / uygulamaları destekler.
32 bit uygulama, Windows 11 de dahil olmak üzere 64 bit sistemlere sorunsuz bir şekilde yüklenebilir ve çalıştırılabilir. Ancak, 64 bit uygulama/program yalnızca 64 bit Windows 11 yüklemesiyle uyumludur.
Basitçe söylemek gerekirse, Windows 11 64 bit, 32 bit uygulamalarla uyumludur.
Yüklemeden önce bir programın 64 bit olup olmadığını nasıl anlarsınız?
64 bit program/uygulama genellikle 64 bit sürüm olarak etiketlenir. En azından birçok yazılım geliştiricisi bundan emin olur. Ve eğer bir program 64 bit hakkında hiçbir şeyden bahsetmiyorsa, muhtemelen 32 bit bir uygulamadır.
Chrome, Firefox, Microsoft Office ve Photoshop gibi en popüler programlar 32 bit ve 64 bit olarak mevcuttur. Ancak herhangi bir programı yüklemeden önce, bilgisayarınızın işletim sistemi için doğru bit sürümü olduğundan emin olun.
Windows’un 32 bit sürümünden 64 bit sürümüne nasıl yükseltebilirim?
32 bit Windows sürümünden 64 bit sürüme yükseltmek için şunları yapmanız gerekir:
- Bilgisayarınızın sabit sürücüsünün ve CPU/işlemcinizin 64 bit uyumlu olup olmadığını kontrol edin
- Sabit diskinizi yeniden biçimlendirme
- Windows’un 64 bit sürümünü yükleme
- Ardından diğer her şeyi, uygulamaları vb. cihazınıza yeniden yükleyin.
SSS
Windows 11 32 bit var mı
Windows 11’in 32 bit desteği yoktur. Microsoft’un yeni işletim sistemi, 32 bit sürümü olmayan ilk işletim sistemidir – Windows’un en son sürümünü kullanmak istiyorsanız, 64 bit sisteme ihtiyacınız olacaktır.
Bu, 32 bit programların artık desteklenmediği anlamına gelmez, çünkü Windows 11’in bugün hala kullanılan tüm x86 programları için bir uyumluluk katmanı vardır. Ancak bu, Windows 11’i yalnızca 32 bit bilgisayarınıza yükleyemeyeceğiniz anlamına gelir.
32 bit desteğinin olmaması önemli mi?
Öyle değil. Windows 11’i kullanmaya devam edebilirsiniz. Bunun iyi bir fikir olup olmayacağı, yine de, başka bir hikaye.
Bilgisayarımda 32 Bit Windows 10 Var, Ne Yapmalıyım?
Bilgisayarınız 32 bit Windows 10’da çalışıyorsa, ne yazık ki ileriye doğru yükseltemezsiniz. Ancak yine de birkaç seçeneğiniz var. Windows 10’da kalabilirsiniz. Microsoft, eski işletim sistemini 2025 yılına kadar desteklemeye devam edecek. Bu nedenle, işletim sisteminizin tamamen modası geçmeden önce hala birkaç yılınız var.
Kaynak:https://softwarekeep.com/blog/windows-11-32-bit-version